Sałatka z rukoli z migdałami


Obiadowa sałatka z rukoli z dodatkiem migdałów. Fajna i szybka :)

Podsmażone na patelni migdały, tak samo jak słonecznik, to fajne urozmaicenie każdej sałatki. Ja dodałam je do rukoli – rukola ma nieco ostrzejszy smak, oliwki są wyraziste i dodają koloru, a ser pleśniowy fajnie tu uzupełnia smaki. Surówka będzie pasować np. do dań z kurczaka. Jest prosta, ale jednocześnie ciekawa, bo migdały nie są zbyt częstym składnikiem w tego typu daniach.

Składniki:

  • 3 garście rukoli
  • ok. 100 g sera pleśniowego
  • 5-10 oliwek
  • garść migdałów w płatkach
  • 1 pomidor
  • oliwa, sól i pieprz

Przygotowanie:

Pomidora kroję w kostkę (można wcześniej sparzyć i obrać ze skórki), ser pleśniowy kroję w kostkę, oliwki w plasterki. Migdały podsmażam na patelni bez tłuszczu, jak się zarumienią – są gotowe. Wszystko wrzucam do miski z rukolą, skrapiam oliwą, doprawiam do smaku.

salatka z rukoli z migdalami

FitPati

FitPati

Bloguję o dietach, odchudzaniu, zdrowym odżywianiu i ćwiczeniach. Znajdziecie tu również przepisy na smaczne i zdrowe przekąski. Zapraszam do rozmów pod wpisami. Dawajcie znać, czy dania z przepisów smakują, a diety i ćwiczenia przynoszą efekty!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *