Sałatka z twarożkiem i jajkiem

Prosta w przygotowaniu sałatka pełna zdrowych produktów.

Ta sałatka to jedna z moich ulubionych śniadaniowych sałatek. Jest sycąca, a przy tym zdrowa – ma nie tylko dużo białka, ale też witamin. No i jest pyszna, a jej przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Robię ją zawsze gdy tylko pojawiają się pierwsze rzodkiewki, a potem co jakiś czas do końca warzywnego sezonu. To tak naprawdę jeden z ostatnich momentów, gdy można tę sałatkę przygotować z dobrych, świeżych rzodkiewek, pomidorów i ogórków.

Sałatka z twarożkiem i jajkiem

Składniki:

  • 250 g twarogu półtłustego
  • 1 zielony ogórek
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 duży pomidor
  • 4-5 dużych rzodkiewek
  • ok.  łyżki posiekanego szczypiorku
  • śmietana lub jogurt naturalny (2-3 łyżki)
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Twaróg wkładam do miski i rozdrabniam widelcem. Dodaję pokrojone w kostkę jajka oraz warzywa. Doprawiam śmietaną lub jogurtem, a także solą i pieprzem. Podaję od razu po przygotowaniu.

salatka z twarozkiem

FitPati

FitPati

Bloguję o dietach, odchudzaniu, zdrowym odżywianiu i ćwiczeniach. Znajdziecie tu również przepisy na smaczne i zdrowe przekąski. Zapraszam do rozmów pod wpisami. Dawajcie znać, czy dania z przepisów smakują, a diety i ćwiczenia przynoszą efekty!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *