Przepis na śledzia w curry (10 minut)

Dzisiejsza propozycja – śledź w curry to połączenie orientalnego smaku, z dobrze znany i lubianym, tradycyjnym polskim smakiem śledzia.Śledzie zawierają wiele potrzebnych naszemu organizmowi składników. Kwasy omega-3, witaminy B6, B12, D, cynk, jod, fosfor, miedź, żelazo oraz dobrze przyswajalne białka. Warto więc sięgać po tę pyszną i zdrową rybę w naszej kuchni.

Śledź w curry – składniki

  • filety śledziowe w oleju – 1 paczka (3 szt.)
  • jogurt naturalny – 1 mały (ok.180-200g)
  • pasta curry – 1 łyżka
  • ostra papryczka – 1 szt.
  • migdały siekane – 10 g

>> Zobacz także: Sałatka śledziowa – 10 pomysłów na pysznego śledzia

Śledź w curry – przygotowanie

  1. Filety umyć, osuszyć, pokroić kostkę.
  2. Papryczkę pokroić drobno, dodać do jogurtu.
  3. Pastę curry dodać do jogurtu.
  4. Migdały dodać do jogurtu.
  5. Wymieszać jogurt z dodatkami i zalać nim śledzie.
  6. Odstawić na 30 minut do lodówki

>> Zobacz także: Sałatka śledziowa [PRZEPIS]

Smacznego!

przepis na śledzia w curry

przepis na śledzia w curry

FitPati

FitPati

Bloguję o dietach, odchudzaniu, zdrowym odżywianiu i ćwiczeniach. Znajdziecie tu również przepisy na smaczne i zdrowe przekąski. Zapraszam do rozmów pod wpisami. Dawajcie znać, czy dania z przepisów smakują, a diety i ćwiczenia przynoszą efekty!

One thought on “Przepis na śledzia w curry (10 minut)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *