Pizzerinki z brie i żurawiną


Pizzerinki z brie i żurawiną to prosta przekąska z ciasta francuskiego na każdą okazję.

Pizzerinki z brie i żurawiną posmakują każdemu! Połączenie brie i żurawiny jest wyśmienite, zresztą w ogóle słodka żurawina z serami dobrze się łączy. Do przygotowania tej przekąski wystarczy zaledwie kilka chwil, gotowe ciasto francuskie, kilka łyżek żurawiny i ser. Można je zrobić wtedy, gdy mamy ochotę na coś specjalnego, albo na karnawałową imprezę. No i są proste do przygotowania, a to oznacza, że nawet ktoś, kto nie ma zupełnie kulinarnych umiejętności poradzi sobie z ich zrobieniem. Są lekko słodkawe, delikatne, świetne na zimno i na ciepło.

Pizzerinki z brie i żurawiną – przepis

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
  • ser brie – ok. 100g
  • kilka łyżek żurawiny ze słoika

Przygotowanie:

Ciasto francuskie kroję na małe prostokąty. Każdy smaruję żurawiną i na każdym kładę spory kawałek sera brie. Piekarnik nagrzewam do 200 stopni. Wkładam moje pizzerinki i piekę ok. 10 minut, aż będą rumiane. Można podawać na zimno lub na ciepło.

Inne sposoby wykorzystania ciasta francuskiego to Przekąska z ciasta francuskiego z szynką oraz Ciastka francuskie z pieczarkami.

Pizzerinki z brie i żurawiną

FitPati

FitPati

Bloguję o dietach, odchudzaniu, zdrowym odżywianiu i ćwiczeniach. Znajdziecie tu również przepisy na smaczne i zdrowe przekąski. Zapraszam do rozmów pod wpisami. Dawajcie znać, czy dania z przepisów smakują, a diety i ćwiczenia przynoszą efekty!

One thought on “Pizzerinki z brie i żurawiną

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *