Produkcja pierogów w Polsce – producenci pierogów polecani w Internecie

Samodzielne zrobienie pierogów jest czasochłonne i nie zawsze wychodzi tak, jak by nam zależało. Na szczęście są firmy, które produkują je, mrożą lub próżniowo pakują, byśmy mogli je gotowe kupić w sklepach. Prezentujemy polskich producentów pierogów, o których można poczytać w Internecie.

Produkcja pierogów w Polsce

Aby zjeść pierogi na obiad nie trzeba wcale samodzielnie wyrabiać ciasta i przygotowywać farszu. Można kupić gotowe mrożone lub już podgotowane pierogi, które w krótkim czasie można przyrządzić w domu. Zdarza się, że kupić można takie, które lepione są ręcznie. Jednak nie zawsze jest to dobre rozwiązanie.

Lepiej postawić na pierogi gotowe, które wyprodukowane są przez znane firmy. Takie, które mają wieloletnie doświadczenie, posiadają certyfikaty, a także korzystają z w pełni wyposażonych parków maszynowych. Dzięki wykorzystaniu profesjonalnej linii do pierogów, jak ta ze strony http://zfm-online.com/oferta/linia-do-gotowania-pierogow/, mogą szybko i prosto wyprodukować dużą ich ilość.

EKOVITA

EKOVITA to polska firma z Brwinowa pod Warszawą, która funkcjonuje od 1992 roku. Zajmuje się produkcją wyrobów garmażeryjnych, w tym oczywiście pierogów, ale i naleśników, placków ziemniaczanych i wielu innych dań gotowych. Produkty trafiają do sklepów, lokali gastronomicznych, bufetów pracowniczych, stołówek szkolnych i przedszkolnych, a nawet do firm zajmujących się cateringiem lotniczym. Wyroby garmażeryjne EKOVITA doceniane są za to, że powstają w oparciu o tradycyjne receptury. To przekłada się na ich wyjątkowy smak. Stały nadzór nad produkcją w nowoczesnym parku maszynowym pozwala na zaoferowanie żywności najwyższej jakości.

Jawo

Jawo jest producentem pierogów, które trafiają do sklepów nie tylko w Polsce, ale i w Niemczech, Wielkiej Brytanii, Irlandii, Grecji, Holandii, Francji, Hiszpanii i Islandii. Firma powstała w 1992 roku, początkowo pracowano w skromnej załodze, szybko jednak konieczne było otwarcie większego zakładu. Z czasem zyskała popularność i kolejne certyfikaty. W ofercie marki znajdują się pierogi wytrawne z różnego rodzaju nadzieniem, słodkie, a także – japońskie gyoza. Oprócz tego producent oferuje wyroby z ziemniaków: knedle, kopytka, pyzy, uszka i dania gotowe do podgrzania, takie jak naleśniki, krokiety, kluski.

ELBRO

Kolejną polską firmą, która zajmuje się produkcją pierogów, jest ELBRO. Przedsiębiorstwo założone zostało w 1973 roku w Mielnie. Początkowo działało lokalnie, z czasem zyskało rozgłos w całym kraju. Wszystko dzięki domowemu, tradycyjnemu smakowi pierogów. Z czasem oferta została poszerzona o knedle, pyzy, kluski i kopytka mrożone. Oprócz produktów mącznych przedsiębiorstwo oferuje też mrożone warzywa.

U Jędrusia

U Jędrusia to firma, której początki sięgają 1979 roku . Początkowo działała jako mała restauracja w centrum Krakowa. Gotowe dania produkować zaczęto w 1989 roku. Najpierw oferowano pierogi, gołąbki i inne wyroby garmażeryjne. Z czasem oferta się powiększyła o sałatki i surówki. Produkty marki U Jędrusia dostępne są w większości sieci handlowych działających na terenie Polski, ale i za granicą.

Smakosz

Firma Smakosz powstała w 1999 roku. Wyróżnia się tym, że od początku działalności do produkcji wyrobów wykorzystuje tradycyjne receptury. Wszystkie składniki stosowane do wyrobu pierogów i pozostałych dań pochodzą od lokalnych dostawców. Dzięki temu są świeże i wysokiej jakości. Oprócz pierogów firma oferuje uszka, wyroby z ziemniaków: kluski i pyzy, a także krokiety i naleśniki oraz szeroki wybór mięs. Produkty marki Smakosz kupić można w sklepach garmażeryjnych i spożywczych, barach i restauracjach oraz w szkołach i bufetach pracowniczych.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *