Chińskie danie sojowe Orico

Kolejne danie sojowe od Orico – tym razem chińszczyzna.

Po spróbowaniu pierwszego dania sojowego (Kebab sojowy Orico) z chęcią otworzyłam następną paczkę z sojową krajanką. Tym razem jest to danie chińskie, a do przygotowania całego dania dla dwóch osób potrzebujemy pędów bambusa (ja miałam ze słoika, wykorzystałam około 1/4 zawartości) i żółtą paprykę, no i ryż oczywiście.

Danie łatwo się przygotowuje i właściwie niczego nie trzeba przy nim robić – kroisz paprykę i bambusa, zalewasz zawartość opakowania wodą i reszta robi się sama. Ja zrobiłam to trochę inaczej niż na opakowaniu, bo bambusa i paprykę dodałam już w momencie gotowania sosu z sojowymi kawałkami i pogotowałam jeszcze chwilę, żeby papryka zmiękła.

Danie jest dość ostre w smaku, ale soja wyraźnie smakuje jak sojowe „mięso” – tu się trochę zawiodłam, bo w Kebabie sojowym właściwie nie było czuć, że jesz kawałki sojowe, a nie np. kurczaka. Ja bym dodała czegoś słodkiego, bo lubię słodko-kwaśne sosy, ale w sumie ten nie był zły. Ogromny plus za to, że to takie błyskawiczne danie, przygotowanie całości zajmuje tyle, ile ugotowanie ryżu. Fajnie więc mieć takie danie w domu na awaryjny obiad.

FitPati

Bloguję o dietach, odchudzaniu, zdrowym odżywianiu i ćwiczeniach. Znajdziecie tu również przepisy na smaczne i zdrowe przekąski. Zapraszam do rozmów pod wpisami. Dawajcie znać, czy dania z przepisów smakują, a diety i ćwiczenia przynoszą efekty!

One thought on “Chińskie danie sojowe Orico

  • 25 sierpnia, 2012 o 12:10
    Permalink

    Być może kusiłabym się na gotowce, ale ich cena mnie odstrasza. Taniej zrobić samemu.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *