Chińskie danie sojowe Orico

Kolejne danie sojowe od Orico – tym razem chińszczyzna.

Po spróbowaniu pierwszego dania sojowego (Kebab sojowy Orico) z chęcią otworzyłam następną paczkę z sojową krajanką. Tym razem jest to danie chińskie, a do przygotowania całego dania dla dwóch osób potrzebujemy pędów bambusa (ja miałam ze słoika, wykorzystałam około 1/4 zawartości) i żółtą paprykę, no i ryż oczywiście.

Danie łatwo się przygotowuje i właściwie niczego nie trzeba przy nim robić – kroisz paprykę i bambusa, zalewasz zawartość opakowania wodą i reszta robi się sama. Ja zrobiłam to trochę inaczej niż na opakowaniu, bo bambusa i paprykę dodałam już w momencie gotowania sosu z sojowymi kawałkami i pogotowałam jeszcze chwilę, żeby papryka zmiękła.

Danie jest dość ostre w smaku, ale soja wyraźnie smakuje jak sojowe “mięso” – tu się trochę zawiodłam, bo w Kebabie sojowym właściwie nie było czuć, że jesz kawałki sojowe, a nie np. kurczaka. Ja bym dodała czegoś słodkiego, bo lubię słodko-kwaśne sosy, ale w sumie ten nie był zły. Ogromny plus za to, że to takie błyskawiczne danie, przygotowanie całości zajmuje tyle, ile ugotowanie ryżu. Fajnie więc mieć takie danie w domu na awaryjny obiad.

FitPati

FitPati

Bloguję o dietach, odchudzaniu, zdrowym odżywianiu i ćwiczeniach. Znajdziecie tu również przepisy na smaczne i zdrowe przekąski. Zapraszam do rozmów pod wpisami. Dawajcie znać, czy dania z przepisów smakują, a diety i ćwiczenia przynoszą efekty!

One thought on “Chińskie danie sojowe Orico

  • 25 sierpnia, 2012 at 12:10
    Permalink

    Być może kusiłabym się na gotowce, ale ich cena mnie odstrasza. Taniej zrobić samemu.

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *