Bemar grzewczy – funkcjonalne i praktyczne rozwiązanie. Dlaczego warto inwestować w bemar gastronomiczny?
Dbając o komfort gości, warto zainwestować w dobrej jakości bemar gastronomiczny. Odpowiednia temperatura serwowanych dań pozostaje jednym z najważniejszych elementów warunkujących jakość naszych potraw. Producenci oferują szeroką gamę bemarów grzewczych idealnie dopasowanych do naszych potrzeb. Na co więc zwrócić uwagę, kupując bemar grzewczy? Przydatne informacje znajdziecie w poniższym tekście.
- Czy warto inwestować w bemar gastronomiczny?
- Bemary grzewcze – funkcjonalne i praktyczne rozwiązanie
- Jaki rodzaj bemarów gastronomicznych wybrać?
Kupując bemar gastronomiczny, warto zwrócić uwagę na kilka podstawowych elementów, takich jak wymiary, odporność na uszkodzenia mechaniczne czy korozję. Priorytetem pozostaje także funkcjonalność i łatwość obsługi tego typu urządzeń. Jak więc wybrać odpowiedni bemar gastronomiczny?
Czy warto inwestować w bemar gastronomiczny?
Bemary grzewcze to urządzenia niezbędne w każdej profesjonalnej kuchni. Wprowadzone po raz pierwszy do gastronomii w połowie ubiegłego stulecia zachwyciły funkcjonalnością. Bemary gastronomiczne znajdziemy więc nie tylko w dużych i profesjonalnych kuchniach, idealnie sprawdzą się także w restauracjach samoobsługowych, stołówkach czy jadłodajniach serwujących jedzenie na wagę. Urządzenie kuchenne takie jak bemar jest bowiem szczególnie przydatne w obsłudze znacznej liczby gości, pozwala bowiem na utrzymanie temperatury serwowanych dań. Prostota obsługi w połączeniu z praktycznym wymiarem bemarów grzewczych sprawia, że są one standardowym wyposażeniem każdej kuchni.
Bemary grzewcze – funkcjonalne i praktyczne rozwiązanie
Poszczególne bemary gastronomiczne różnią się wielkością i pojemnością, pozostają jednak przystosowane do standardowych wymiarów pojemników gastronomicznych (GN). W zależności od wymiarów w bemarze umieścić możemy jeden lub kilka pojemników mieszczących dowolne potrawy. Rozwiązanie takie jest niezwykle praktyczne i wygodne. Pozwala bowiem na jednoczesne wydawanie kilkuskładnikowych dań. Wybierając dobrej jakości, sprawdzone bemary gastronomiczne, warto sięgnąć po te znajdujące się w ofercie firm, takich jak Gastromix. Fachowa wiedza poparta doświadczeniem gwarantuje nam profesjonalną obsługę i wybór odpowiedniego do naszych potrzeb bemaru.
Jaki rodzaj bemarów gastronomicznych wybrać?
Poszczególne bemary gastronomiczne różnią się konstrukcją. Znacznym ułatwieniem są dostępne na rynku bemary grzewcze wyposażone w kółka, co ułatwia ich przemieszczanie między kuchnią a miejscem, w którym serwowane są posiłki. Z kolei bemary grzewcze o płaskim dnie (nastawne) lub te z nóżkami ustawić możemy na dowolnym blacie czy stole kuchennym. W trosce o najwyższe standardy warto sięgnąć po wysokiej jakości sprawdzone bemary grzewcze, takie jak https://gastromix.pl/3198-bemary-nastawne.
Ze względu na rodzaj zastosowanego systemu grzewczego wyróżniamy bemary gazowe i elektryczne. Bemary gazowe wyposażone są w specjalne palniki. Z kolei te elektryczne posiadają system grzałek. Elektroniczny system sterowników pozwala na precyzyjną regulację termostatu. W tradycyjnych bemarach wodnych, wypełniająca wnętrze wanny, podgrzewana woda otacza pojemnik z potrawą, zapobiegając jej wychłodzeniu. Na rynku dostępne są także bemary powietrzne.
Bemary gastronomiczne to funkcjonalne i praktyczne urządzenia niezbędne w każdej profesjonalnej kuchni. W trosce o jakość naszych potraw i zadowolenie klientów, warto zainwestować w dobrej jakości, sprawdzone bemary grzewcze.