Bemar grzewczy – funkcjonalne i praktyczne rozwiązanie. Dlaczego warto inwestować w bemar gastronomiczny?

Dbając o komfort gości, warto zainwestować w dobrej jakości bemar gastronomiczny. Odpowiednia temperatura serwowanych dań pozostaje jednym z najważniejszych elementów warunkujących jakość naszych potraw. Producenci oferują szeroką gamę bemarów grzewczych idealnie dopasowanych do naszych potrzeb. Na co więc zwrócić uwagę, kupując bemar grzewczy? Przydatne informacje znajdziecie w poniższym tekście.

  1. Czy warto inwestować w bemar gastronomiczny?
  2. Bemary grzewcze – funkcjonalne i praktyczne rozwiązanie
  3. Jaki rodzaj bemarów gastronomicznych wybrać?

Kupując bemar gastronomiczny, warto zwrócić uwagę na kilka podstawowych elementów, takich jak wymiary, odporność na uszkodzenia mechaniczne czy korozję. Priorytetem pozostaje także funkcjonalność i łatwość obsługi tego typu urządzeń. Jak więc wybrać odpowiedni bemar gastronomiczny?

 

Czy warto inwestować w bemar gastronomiczny?

Bemary grzewcze to urządzenia niezbędne w każdej profesjonalnej kuchni. Wprowadzone po raz pierwszy do gastronomii w połowie ubiegłego stulecia zachwyciły funkcjonalnością. Bemary gastronomiczne znajdziemy więc nie tylko w dużych i profesjonalnych kuchniach, idealnie sprawdzą się także w restauracjach samoobsługowych, stołówkach czy jadłodajniach serwujących jedzenie na wagę. Urządzenie kuchenne takie jak bemar jest bowiem szczególnie przydatne w obsłudze znacznej liczby gości, pozwala bowiem na utrzymanie temperatury serwowanych dań. Prostota obsługi w połączeniu z praktycznym wymiarem bemarów grzewczych sprawia, że są one standardowym wyposażeniem każdej kuchni.

 

Bemary grzewcze – funkcjonalne i praktyczne rozwiązanie

Poszczególne bemary gastronomiczne różnią się wielkością i pojemnością, pozostają jednak przystosowane do standardowych wymiarów pojemników gastronomicznych (GN). W zależności od wymiarów w bemarze umieścić możemy jeden lub kilka pojemników mieszczących dowolne potrawy. Rozwiązanie takie jest niezwykle praktyczne i wygodne. Pozwala bowiem na jednoczesne wydawanie kilkuskładnikowych dań. Wybierając dobrej jakości, sprawdzone bemary gastronomiczne, warto sięgnąć po te znajdujące się w ofercie firm, takich jak Gastromix. Fachowa wiedza poparta doświadczeniem gwarantuje nam profesjonalną obsługę i wybór odpowiedniego do naszych potrzeb bemaru.

 

Jaki rodzaj bemarów gastronomicznych wybrać?

Poszczególne bemary gastronomiczne różnią się konstrukcją. Znacznym ułatwieniem są dostępne na rynku bemary grzewcze wyposażone w kółka, co ułatwia ich przemieszczanie między kuchnią a miejscem, w którym serwowane są posiłki. Z kolei bemary grzewcze o płaskim dnie (nastawne) lub te z nóżkami ustawić możemy na dowolnym blacie czy stole kuchennym. W trosce o najwyższe standardy warto sięgnąć po wysokiej jakości sprawdzone bemary grzewcze, takie jak https://gastromix.pl/3198-bemary-nastawne.

Ze względu na rodzaj zastosowanego systemu grzewczego wyróżniamy bemary gazowe i elektryczne. Bemary gazowe wyposażone są w specjalne palniki. Z kolei te elektryczne posiadają system grzałek. Elektroniczny system sterowników pozwala na precyzyjną regulację termostatu. W tradycyjnych bemarach wodnych, wypełniająca wnętrze wanny, podgrzewana woda otacza pojemnik z potrawą, zapobiegając jej wychłodzeniu. Na rynku dostępne są także bemary powietrzne.

 

Bemary gastronomiczne to funkcjonalne i praktyczne urządzenia niezbędne w każdej profesjonalnej kuchni. W trosce o jakość naszych potraw i zadowolenie klientów, warto zainwestować w dobrej jakości, sprawdzone bemary grzewcze.

 

 

FitPati

Bloguję o dietach, odchudzaniu, zdrowym odżywianiu i ćwiczeniach. Znajdziecie tu również przepisy na smaczne i zdrowe przekąski. Zapraszam do rozmów pod wpisami. Dawajcie znać, czy dania z przepisów smakują, a diety i ćwiczenia przynoszą efekty!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *