Pasta jajeczna z sardynkami, rzodkiewką i bazylią


Pasta jajeczna z sardynkami, rzodkiewką i bazylią to znakomity sposób na szybkie urozmaicenie śniadania lub kolacji. Przygotowanie tej pasty kanapkowej trwa dosłownie kilkanaście minut, a efekt jest zdecydowanie warty poświęconego czasu:)

Pasta jajeczna z sardynkami, rzodkiewką i bazylią – składniki:

  • puszka sardynek
  • 4 rzodkiewki
  • 4 jajka
  • pół pęczka szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • kilka listków bazylii

Pasta jajeczna z sardynkami, rzodkiewką i bazylią – przygotowanie:

  1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek, pokroić drobno.
  2. Sardynki przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem.
  3. Z rzodkiewek odciąć końcówki i drobniutko pokroić, dodać do sardynek.
  4. Szczypiorek i bazylię pokroić drobno, dodać do miseczki.
  5. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem.

Smacznego:)

Pasta jajeczna z sardynkami

FitPati

FitPati

Bloguję o dietach, odchudzaniu, zdrowym odżywianiu i ćwiczeniach. Znajdziecie tu również przepisy na smaczne i zdrowe przekąski. Zapraszam do rozmów pod wpisami. Dawajcie znać, czy dania z przepisów smakują, a diety i ćwiczenia przynoszą efekty!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *