Pasta jajeczna z sardynkami, rzodkiewką i bazylią
Pasta jajeczna z sardynkami, rzodkiewką i bazylią to znakomity sposób na szybkie urozmaicenie śniadania lub kolacji. Przygotowanie tej pasty kanapkowej trwa dosłownie kilkanaście minut, a efekt jest zdecydowanie warty poświęconego czasu:)
Pasta jajeczna z sardynkami, rzodkiewką i bazylią – składniki:
- puszka sardynek
- 4 rzodkiewki
- 4 jajka
- pół pęczka szczypiorku
- 3 łyżki majonezu
- kilka listków bazylii
Pasta jajeczna z sardynkami, rzodkiewką i bazylią – przygotowanie:
- Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek, pokroić drobno.
- Sardynki przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem.
- Z rzodkiewek odciąć końcówki i drobniutko pokroić, dodać do sardynek.
- Szczypiorek i bazylię pokroić drobno, dodać do miseczki.
- Wszystkie składniki wymieszać z majonezem.
Smacznego:)