Dwuskładnikowa pasta rybna


Uwielbiam pasty na kanapki – to zawsze fajne urozmaicenie, szczególnie na kolację, jak mamy więcej czasu na zrobienie pasty.

Ta pasta jest na tyle szybka, że można ją zrobić także rano – wystarczy ugotować jajka podczas porannej toalety :) A poza jajkiem potrzebujemy tylko puszki z rybką i odrobiny majonezu. Pasta jest pyszna i tak łatwa, że nie można przy niej nic sknocić ;)

Składniki:

  • 1 puszka szprotek w oleju
  • 2 jajka
  • 1-2 łyżki majonezu
  • opcjonalnie sól i pieprz

Przygotowanie:

Ze szprotek wylewam olej, rybki wyrzucam do miski i ugniatam widelcem. Jajka gotuję na twardo, kroję w małą kosteczkę, mieszam z rybką i dodaję majonez. Doprawiam do smaku.

pasta rybna

FitPati

FitPati

Bloguję o dietach, odchudzaniu, zdrowym odżywianiu i ćwiczeniach. Znajdziecie tu również przepisy na smaczne i zdrowe przekąski. Zapraszam do rozmów pod wpisami. Dawajcie znać, czy dania z przepisów smakują, a diety i ćwiczenia przynoszą efekty!

One thought on “Dwuskładnikowa pasta rybna

  • 30 stycznia, 2013 at 19:17
    Permalink

    ja dodaję jescze troszkę cebuli i ogórka konserwowanego, taki sam zestaw (plus jajo, majonez i ciutkę musztardy) daję też do wędzonej makreli :)

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *